Algemene voorwaarden

Hieronder worden de algemene voorwaarden van SWIGG weergegeven.

 1. Op het bestellen, bezorgen en ophalen van bestellingen via www.swigg.nl/bestellen (de “webshop”) via SWIGG (de ”website”) zijn de onderstaande algemene voorwaarden van toepassing.
 2. Deze algemene voorwaarden gelden ook voor klanten handelend in de uitoefening van beroep of bedrijf.
 3. De toepasselijkheid van algemene voorwaarden van de koper wordt uitdrukkelijk afgewezen.
 4. Door een bestelling te plaatsen geeft de klant aan akkoord te gaan met deze algemene voorwaarden van SWIGG.

PRIVACY & VEILIGHEID

Op de verwerking van persoonsgegevens van klanten is het Privacy- en Cookiebeleid van SWIGG van toepassing die je kunt vinden door op de link te klikken.

Voor het plaatsen van een bestelling in onze webshop vraagt SWIGG de klant een aantal gegevens in te vullen die noodzakelijk zijn om het gekozen product: te verzenden, persoonlijke bestelgegevens terug te kunnen vinden, digitale producten (zoals de proeverijen) op maat te kunnen borgen en ophalen op het door de klant gewenste moment en de persoonlijke winkelmand te presenteren. Aangezien het hier om persoonsgebonden en persoonlijk gekoppelde gegevens gaat en SWIGG hier zo discreet mogelijk mee om wil gaan, maakt de klant bij het bestellen direct een account aan waar al deze gegevens en de digitale producten veilig gewaarborgd zijn en alleen toegankelijk voor ‘de eigenaar’ (de klant). Om die reden wordt bij het bestellen gevraagd om het e-mailadres en wachtwoord in te vullen. Het is belangrijk deze gegevens goed te bewaren, zodat de klant eenvoudig zijn/haar digitale producten kan ophalen en/of andere persoonlijke informatie kan inzien. Deze gegevens zijn persoonlijk en SWIGG vraagt de klant hier vertrouwelijk mee om te gaan, in het bijzonder door je e-mailadres en het wachtwoord uitsluitend voor eigen gebruik te hanteren en deze alleen op te slaan op je eigen computer. De klant kan alle gegevens die online bij ons zijn opgegeven op één plek inzien onder “Mijn SWIGG” op de website.

SWIGG doet er alles aan om te waarborgen dat de website virusvrij is, maar 100% garantie kan SWIGG helaas niet bieden. De website bevat links naar websites van derden. SWIGG selecteert de websites waarnaar verwezen wordt zo zorgvuldig mogelijk. SWIGG kan echter niet instaan voor de inhoud en het functioneren van websites van derden.

INTELLECTUELE EIGENDOMSRECHTEN

Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de website, waaronder die met betrekking tot de programmatuur, teksten, beelden en geluiden berusten bij SWIGG en /of bij diegene van wie SWIGG een licentie verkregen heeft. Dit betekent onder meer dat het niet is toegestaan om zonder onze toestemming de op de website vermelde informatie openbaar te maken, te verveelvoudigen en/of te bewerken, behalve voor persoonlijk gebruik.

PRIJZEN EN ACTIES

 1. Via onze webshop is het niet mogelijk om Airmiles te sparen of te verzilveren.
 2. Voor acties geldt zolang de voorraad strekt en niet in combinatie met andere acties.
 3. SWIGG behoudt zich het recht voor actievoorwaarden tussentijds te wijzigen en acties voortijdig te beëindigen.
 4. Eventuele prijswijzigingen worden door SWIGG 2 weken voorafgaand genoegzaam bekend gemaakt.
 5. Indien prijsaanpassingen voortvloeien uit de wet, zoals die ter zake van BTW zullen deze direct worden doorgevoerd.
 6. SWIGG houdt zich het recht voor prijzen te wijzigen. Aan acties of speciale aanbiedingen kunnen voor- of achteraf nimmer rechten worden ontleend.

LEEFTIJDSGRENS

Wanneer de bezoeker van de website www.SWIGG.nl een bestelling wil plaatsen, moet deze bevestigen dat hij/zij 18 jaar of ouder is (de zogenaamde agecheck) en akkoord gaat met de algemene voorwaarden. Beide selectieboxen zijn verplicht om aan te vinken alvorens hij/zij verder kan in het bestelproces. Verder wordt op alle pagina’s ‘NIX18’ aangegeven.

Bij twijfel over de leeftijd van de besteller en/of de ontvanger wordt de bestelling geannuleerd en stellen we de klant hierdoor middels mailcontact van op de hoogte. De leeftijdscontrole geldt tot in ieder geval 25 jaar. Geldige legitimatiebewijzen zijn onder meer een nationaal paspoort en een Europese identiteitskaart. Indien de bestelling geannuleerd dient te worden omdat niet aan de leeftijdsvereiste is voldaan, zullen annuleringskosten ten bedrage van € 10,- in rekening worden gebracht. De reden is dat SWIGG wil ontmoedigen dat minderjarigen toch proberen bestellingen te doen.

DIGITALE MARKETING EN SOCIAL MEDIA

De content van Facebook, Instagram, LinkedIn en e–mailingen is alleen bestemd voor personen van 18 jaar en ouder. Door het Facebook-account, Instagram-acount te liken en LinkedIn te volgen of je te abonneren op de e–mailingen bevestig je 18 jaar of ouder te zijn. Niets mag doorgestuurd worden naar of op een andere wijze beschikbaar worden gesteld aan personen die jonger zijn dan 18 jaar.

LEVERING VAN JE BESTELLING

 1. Onze producten worden uitsluitend geleverd in Nederland en België.
 2. Wanneer de klant een bestelling heeft geplaatst in de webshop van SWIGG, zal PostNL of DHL zorgdragen voor de bezorging van de artikelen op het bezorgadres in Nederland of België.
 3. Het wijnpakket van SWIGG (max. 750ml) is een brievenbuspakket en voldoet aan de afmetingen van PostNL. Een brievenbuspakje mag maximaal 38 x 26,5 x 3,2 cm groot en 2kg zwaar zijn. Het wijnpakket van SWIGG heeft de volgende afmetingen: 38 x 20 x 3 cm. Het gewicht is max.1kg.
  Let op! Het kan voorkomen dat de brievenbus van het afleveradres afwijkt van de standaard brievenbusmaten. In dat geval kan het zijn dat het wijnpakket niet door de brievenbus past. SWIGG is niet verantwoordelijk wanneer het wijnpakket niet door de brievenbus geleverd kan worden omdat een brievenbus afwijkt van de standaardmaten. SWIGG hanteert de brievenbusmaten van PostNL en daarvoor is het wijnpakket gemaakt.
 4. Wanneer een bestelling meer dan 1 SWIGG wijnpakket met bij punt 3. genoemde formaten bevat, kiest SWIGG ervoor het als pakketpost te verpakken en verzenden vanuit kostenoogpunt voor de klant en milieuoverwegingen. Dit pakket voldoet aan de voorwaarden van DHL: max. 20kg maximale afmetingen 80 x 50 x 35 cm.
 5. Levertermijnen van je bestelling:
  1. Verwerking van de bestelling: SWIGG streeft ernaar alle bestellingen die voor 14 uur worden gedaan, diezelfde dag voor 18 uur bij een PostNL- of DHL-servicepunt af te leveren. Dit zal niet altijd mogelijk zijn. Daarom hanteert SWIGG een maximale verwerkingstijd van de order van 3 werkdagen na het afronden van de bestelling. Vanaf het moment van afgifte bij een PostNL of DHL-servicepunt zullen hun leveringsvoorwaarden gehandhaafd worden en heeft SWIGG geen controle meer over de verzending. Daar kan SWIGG dus ook niet op aangesproken worden of verantwoordelijk voor worden gesteld. Doorgaans betekent dat 24-48 uursservice vanaf het moment van afgifte bij PostNL of DHL.
  2. Bezorging via PostNL: In een overzicht van PostNL worden alle levertermijnen en voorwaarden op een rijtje gezet.
  3. Bezorging via DHL: In een overzicht van DHL worden alle levertermijnen en voorwaarden op een rijtje gezet.
  4. Wensen ten aanzien van de levertijd in verband met geplande proeverij: Mocht de klant de SWIGG-proeverijen op een specifiek moment gepland hebben, raadt SWIGG de klant aan een week voor de geplande datum de proeverij(en) te bestellen. Als deze termijn niet haalbaar blijkt, raadt SWIGG de klant aan een e-mail te sturen naar klantenservice@swigg.nl met daarin het verzoek de proeverij voor/op de gewenste datum te laten bezorgen. Daarin kan SWIGG dan geen garanties afgeven, maar wel streven naar optimale inzet dit te realiseren voor de klant. SWIGG raadt de klant af om langer dan 3 weken voor de geplande proeverij of consumptie van de wijnen te bestellen gezien de wijnen tot 6 weken na productie optimaal van smaak zijn (zie ook artikel ‘DE WIJN’)

Na het plaatsen van een bestelling in de webshop wordt de klant via het opgegeven e-mailadres op de hoogte gehouden over de status van je bestelling en het geschatte tijdstip van levering.

Nota Bene: Corona heeft een grote invloed op de levertijden van SWIGG. SWIGG kan hier geen invloed op uitoefenen en vraagt daarom de klant hierin zijn verantwoordelijkheid te nemen en op tijd te bestellen.

BETALING VAN UW BESTELLING

Klanten kunnen de online bestelling betalen via:

 • iDeal (direct betalen via internetbankieren). Je ontvangt de factuur van je bestelling via de email. Voor meer informatie over iDeal verwijzen we je graag door naar http://www.ideal.nl/consument/.

FACTUUR NA OFFERTE

Bij een zakelijke bestelling ontvangt het bedrijf/de klant de factuur als pdf-bestand per e-mail met het verzoek om 50% direct te betalen. De overige 50% dient binnen 14 dagen na levering voldaan te worden. Op het moment dat de eerste aanbetaling binnen is, zal SWIGG de order als opdracht aannemen en de verwerking in gang zetten. Bij de verkoop van producten aan afnemers mag de afnemer in algemene voorwaarden nimmer verplicht worden tot vooruitbetaling van meer dan 50%. Wanneer vooruitbetaling is bedongen, kan de afnemer geen enkel recht doen gelden aangaande de uitvoering van de desbetreffende bestelling of dienst(en), alvorens de bedongen vooruitbetaling heeft plaatsgevonden.

Indien de afnemer niet tijdig aan zijn betalingsverplichting(en) na levering voldoet, zal SWIGG het bedrijf/de klant erop wijzen dat de betalingstermijn is overschreden en verzoeken zo snel mogelijk, maximaal binnen 7 dagen, aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen. Na het uitblijven van betaling binnen deze 7-dagentermijn over het nog verschuldigde bedrag, is het bedrijf/de klant de wettelijke rente verschuldigd en is SWIGG gerechtigd de door hem gemaakte buitengerechtelijke incassokosten in rekening te brengen. Deze incassokosten bedragen maximaal: 15% over openstaande bedragen tot € 2.500,-; 10% over de daaropvolgende € 2.500,- en 5% over de volgende € 5.000,- met een minimum van € 40,-. De ondernemer kan ten voordele van de afnemer afwijken van genoemde bedragen en percentages.

HET ANNULERING

Annuleren van een zakelijke bestelling kan tot 4 weken voor de afleverdatum, daarna zal 50% van het orderbedrag incl. BTW in rekening gebracht worden. Bij annuleren tot en met 7 dagen voor de afleverdatum zal 75% van het orderbedrag incl. BTW in rekening gebracht worden. De reden hiervoor is dat dan inmiddels alle inkopen en voorbereidingen hebben plaatsgevonden en zijn gemaakte kosten onomkeerbaar.

HET AANBOD

Het aanbod van SWIGG wordt elektronisch uitgebracht en is van kracht gedurende een door SWIGG aangegeven termijn/publicatie op de website www.swigg.nl.

Het aanbod omvat ten minste:

  • De bedenktijd: Op SWIGG vervalt de wet op bedenktijd van 14 dagen, zoals wettelijk vastgelegd in Artikel 230o
  • De wijze van betaling en de betalingstermijn: zoals reeds in deze algemene voorwaarden is omschreven.
  • De soorten wijn dan wel de proeverijen inclusief de soorten wijnen en bijbehorende accessoires die vermeld staan op de site swigg.nl en gecommuniceerd worden in fysieke en digitale communicatiematerialen.

SWIGG doet er alles aan om de omschrijving van het aanbod toereikend te laten zijn om een goede beoordeling van het aanbod door de afnemer mogelijk te maken.

Het aanbod gaat elektronisch vergezeld van een exemplaar van deze algemene voorwaarden.

DE WIJN

SWIGG streeft samen met de bottelaar naar de optimale termijn dat de wijn in de unieke SWIGG-verpakkingen de juiste smaak behoudt. Deze termijn is afhankelijk van het bottelproces dat de bottelaar kan handhaven, welke weer afhankelijk is van de afzet van SWIGG. Dit proces en daarmee de termijn zal steeds langer worden naarmate de het proces verfijnd wordt. Nieuwe verpakkingsmethoden en daarmee bottelmethoden vereisen evolutie. Omdat de termijn gemiddeld korter is dan mensen van wijnen in de traditionele wijnfles gewend zijn communiceert SWIGG zo duidelijk mogelijk de THT van de SWIGG-wijnen:

 • De klant vinkt een verplicht veld aan waarin hij/zij verklaart kennis te hebben genomen van de maximale THT na productie.
 • Op de buitenkant van de SWIGG-box wordt de klant er attent op gemaakt de THT in de klep van de SWIGG-box te checken. Deze THT wordt middels een opvallende sticker kenbaar gemaakt.

Door het aanvinken van het verplichte veld benoemd bij nummer 1 in bovenstaande paragraaf en de algemene voorwaarden ontdoet de klant zich van elk recht aan te geven niet op de hoogte te zijn geweest van de THT van de wijnen en daarmee de smaak van de wijnen na deze datum.  Bovenstaande brengt met zich mee dat er geen wijnkristallen ontstaan.

Termijnen ten aanzien van de THT van de SWIGG-wijnen worden niet opgenomen in de Algemene voorwaarden omdat de processen continue verbeterd worden en daarmee de termijn steeds langer wordt. Daarom verwijzen we in dit document naar de melding (bij de verplichte selectiebox) bij het plaatsen van de bestelling.

SANCTIES

SWIGG ontleent zich het recht om, indien één van onderstaande punten worden overschreden, sancties op te leggen met onmiddellijke ingang indien:

 • De afnemer één of meerdere bepalingen van deze voorwaarden of van de toepasselijke huisregels schendt, tenzij de schending een tussentijdse beëindiging niet rechtvaardigt of;
 • De afnemer zich onrechtmatig heeft gedragen jegens SWIGG of jegens een contractant van SWIGG.
 • Wanneer de leeftijdsgrens (jonger dan 18) bij bestellingen overschreden wordt, zal het account en de bestellingen automatisch en per direct worden stopgezet.

OVERIGE

Onze producten zijn bestemd voor eindgebruikers en het is niet de bedoeling dat ze worden doorverkocht. SWIGG behoudt ons daarom het recht voor om bestellingen bij twijfel niet uit te leveren of om een maximum te verbinden aan de te bestellen hoeveelheden van bepaalde artikelen.

Hoewel de website met de grootste zorgvuldigheid tot stand is gekomen, kan het voor komen dat kenmerken van producten (prijs, uiterlijk, allergenen vermelding, productinformatie, leveranciersinformatie, alcoholpercentage, volume) niet juist worden weergegeven of afgebeeld. In dat geval gelden de op de verpakking van het product zelf weergegeven kenmerken en kan er geen aanspraak gemaakt worden op levering op grond van foutief weergegeven informatie. Daarnaast zijn wijzigingen in prijs en/of assortiment en drukfouten in de digitale bladerbare folder voorbehouden.

De informatie op de website wordt van tijd tot tijd aangepast. Indien je fouten op de website aantreft, zou SWIGG het zeer op prijs stellen dat je dit aan ons meldt via sales@swigg.nl.

WIJZIGING EN OVERIGE TOEPASSELIJKE ALGEMENE VOORWAARDEN

SWIGG kan deze algemene voorwaarden wijzigen. De gewijzigde voorwaarden gaan in zodra er een nieuwe bestelling bij ons wordt geplaatst. De klant geeft daarmee aan akkoord te gaan met de gewijzigde voorwaarden.

Daarnaast gelden er aanvullende algemene voorwaarden bij bestellingen op maat.

KLACHTENPROCEDURE OF VRAGEN

Voor vragen, opmerkingen en/of klachten over bestellingen en onze dienstverlening kan contact opgenomen worden via klantenservice@swigg.nl. SWIGG zorgt ervoor dat klantvragen, opmerkingen en/of klachten zo goed mogelijk worden afgehandeld en uiterlijk binnen 3 werkdagen.

TOEPASSELIJK RECHT

Op alle bestellingen en accounts waarop deze voorwaarden van toepassing zijn verklaard is het Nederlands recht van toepassing, tenzij op basis van dwingend recht anders wordt bepaald.

Our website address is: http://www.swigg.nl/.